Poprvé

Poprvé

Anotace: aneb pracovní satira

Tak to mám za sebou. 

Poprvé byla jsem svědkem, jak ti praví

si na bohy hrají a možná i upřímně myslí,

že o vině právě teď nejlepší vynesli soud.

 

Jen nejsem si jistá, jestli chci plout

na téhle lodi

a káravý tón udávat těm,

co s vlnami zápasí každičký den.

 

Já nechci být ta, co do pěkné košile 

jen obleče cizí nápad.

Mám neskromné přání, co tíží mi spaní,

že sama si zvolím, co poslat dál 

a co světu dávat.

Autor Joane, 12.03.2020
Přečteno 211x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Lighter, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V práci platí vždy názor nadřízeného či autority, přemýšlet (samostatně či nad morálností) není vhodné...

13.03.2020 13:07:46 | Lighter

Taky proto píšu ty básničky ...

13.03.2020 16:54:01 | Joane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí