PRIORITA

PRIORITA

Anotace: Lyrická báseň

Jenom shluk buněk.

Jen shromáždění atomů.

Prý jen prázdná nádoba.

Stálá neutichající touha.

Jen neobyčejně obyčejný

slouha, toho tam dole, kokote.

 

Kolotoč nezjištěných sobě

daných přítomností. Dej si 

pěstí, odkliď klestí nebuď

stále jenom skleslý. Že to

jinak neumíš, popros pilulky.

 

Brodím se tím neviditelným  

vzduchem, jako nějakou velmi

širokou řekou na něčí druhý břeh,

a co teď. Stojím tam jako viditelné

uklouznutí života, takový novodobý

Žižka bez oka.

 

Nevím jestli se v této realitě chci

ještě nadále, křečovitě chvět. Hele

krásný květ tu kvete, dopiš už ten 

dopis kurva a tu stoličku konečně 

už odkopni.

 

Uklouznutí života které asi druhou

šanci, už asi nedá. Co jsem vlastně 

zač, vážně o tom přemýšlým odpovědí

se my nedostává. Blik, možná člověk

takový ten živočich na pomyslném 

žebříčku, na příčce zatím nejvyšší.

 

Někdo my možná něco tají a já se 

kaji. Za co za to že jsem takový, do

toho světa takto daný. Jako nějaké 

intro alba, skladba co by měla býti hit.

 

Něco se stalo, stále to ohušujícím

způsobem to řvalo. Je to válka taková

nepohotová, ale už dosti krvavá. Sekají

se tu údy nebo ruce ruku v ruce. To se 

stalo, ne že by to někoho někde na světě

švalo.

 

Celý svět to viděl jako nějaký ten

nejpravější horor. Genocída, je to

prý jen slabá křída. Napiš na tabuli

světa v půlce toho psaní, se ta křída

zničila. Je to jen černá Afrika řekl chytrák

je to už jiná planeta. Na safari dobrá 

hlavně ať nezabíjejí ta majestátní 

zvířata. Lidé jsou tam vlastně jen jakýsi

tamní poddruh. Tak bacha, aby ta Evropa

měla i nadále proč se nadchnout slzu utrousit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor triceps, 16.03.2020
Přečteno 184x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí