MOREK

MOREK

Anotace: Bláto není zlato.

Strkám to tělo do
té propasti, kde už
prý není ani návratu.
Moje drama zní tak
lehce nesrozumitelně.
Snůška neštěstí tajuplnost
gotické bolestí, improvizace
koherence jen tak lehce.

Sedím, křepčím minulost
svou řeším. V intencích
nenastalé budoucnosti
hledám skryté licoměrné
zvěsti.

Drama, strava pro něhu.
Věčnost uskutečněná pro
snesitelnost bytí. Cítíš to
taky tak zatáhne se mrak
a prší. Prší, změť slz duší
které už tu nepřebývají.

Proces nahoty svlékne si
kalhoty pak i kalhotky. Přede
mnou je krásný klín, je tam
vyznačená cesta z malých
chloupků, je to cesta a já tam
chci vejít. Pobýt tam, je už vlhká
jsem tam uvnitř, je tam krásně.

Sevření ze všech směrů něco
tu zanechám, něco si beru,
nechávám tu kousek sebe.
Oddálen tak blízko ale i tak
vzdáleně vedle tebe. Jsme
dva kusy jiné skládačky. Které
se někdy plnohodnotně propojí.

Ve vzduchu je cítit křivolaké
pokrytectví v tomhle kraji zdejším
je zde jakým si daným statusem.
Dusný vzduch je právě tu, nasaji
to dusné pozadí, tak ucítím to co my
dělá všechny, vnitřní ztichlé jizvy.

Trhán za živa tak neskutečně sám.
Odtržen, vytržen, zadržen, stržen,
kam si vržen. Už nic ani nevnímám.
Padám na zem, zakopávám o jiné
lidi, dávno už padlé, dopadnu tak
snad i já.

Nejsem na zemi, ležím v hluboké
jámě na tělech stovek lidí. Je tu
mnoho krve hnijících rozpadajících
se těl. Vše je špatně tak sakra chci
se probudit. Sním nebo je to realita
hororová. Noha na mne nějaká spadla
odhodím ji do dálky. Kapky krve odněkud
na mne kapají, kapy kap. Je tu hrozný smrad
ne neposral jsem se, jen to místo není zrovna
kosmetický salon, no tak pardon.

Chci vstát odejít ale když se o to pokusím.
Sklouznu zpět dolů, je to tu vše tak mazlavé.
Už jsem skoro nahoře jeden krok nedosáhnu
na vrchol. Najednou vidím ruku chytnu se ji.
Tahá mě z té změti svinstva, chci se podívat
kdo mě to zachraňuje, podívám se tomu do
tváře ale ono žádnou nemá, jen se odkud si
chechtá a hází mě zpět do té změti těl. Je tma
nic nevidím, slyším nějaké žuchnutí, volám
haló kdo jsi. Já jsem ty a každý den tu zase
spadnu.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Autor triceps, 15.06.2020
Přečteno 161x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výborně ST :-))

16.06.2020 06:10:23 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí