DOPROVOD

DOPROVOD

Anotace: Lyrická báseň.

Rozpolcený, zahlcený, ležím
zcela vyčerpaný, na úpatí hory.
Nemohu se pohnout už zase letí
Ostrými zobáky trhají my maso
vnitřnosti a já stále živ, to vysvobození
stále nepřichází.Ve smrti zabaleno jest.

Spím či bdím zdál se my sen.
Stále ještě ukvapen tím snem.
Byl jsem plen zabíjen, roztrhnutý
koňmo na půl. Vnitřnosti si ze mne
vyšli, tak jak tam odkud si přišli.
Spadly na zem vidím jak ten kůň
cválá a na sobě mé nohy má.

V zákopech války tam jsi. Kde
si tu vzal, Dej si ten plechový
talíř na hlavu, Dávej si pozor za
chvíli útok začíná Nechce se my
ale musím šplhám po žebříku
ze zákopu. A běžím nepřítele
probodávám. Zapíchl jsem do něj
bajonet, pak prudce dolů trhnul.

To co měl v sobě náhle vysypalo
se mu to na zem. Naříká a hledá
to co mu schází stále živý, nacpe
si to do břicha i s tím blátem. Nebo
i něco cizího tam do sebe nandá.
Je to jen moment ohlédnutí, to vše
jsem viděl. Maxim svými kulkami
na nás křičí. Lidi drtí, napíchnutí
na ostnaté dráty, nemohou se dostat
z nich. Tak jen křičí sténají, po smrti
a svou matku volají.

Postupuji dále moc nás není. Granát
letí vybuchuje. Kolega vedle mne už
nikam neuteče, nohy a i to vše dole
mu ten granát, ufiknul. Je teď lehčí
ale i tak trochu mrtvý. Do otevřeného
rakve jaksi se nehodící, to je vzkaz
pro vás, pozůstalý důvěryhodně důležitý.

Z těch střev by bylo upleteno docela
dlouhé silné lano. Mozek běží něco
plácne, myšlenka plácnutá po prdeli.
Už taky ležím zasažen jsem v nějaké
díře z nějaké bomby, Je tu voda hnijí tu
těla a stále se musím krýt, Před střelami
které kolem mne neustále sviští.

Čekám nic my nezbývá, jde sem nepřítel.
Trefil jsem se v leže do hlavy, padl na zem.
Další přichází cvak střela nepřichází, on jde
ke mně asi taky bez munice. Peru se sním
bajonet jsem z pušky sundal, bodám ho
do břicha do krku on se snaží taky ale nemá
na sobě tvrdý kabát, Nemůže mně propíchnout
já mohu a tak bodám, jsem celý od krve je my zima.
Snad si pro mne v noci přijdou, nebo už přestanu
snít a radši vstanu do reality bez války. Zkurvený
den si prostě zase začal a mne si do temnoty, načal.
.

Autor triceps, 18.06.2020
Přečteno 157x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí