Nástup fanfár

Nástup fanfár

Nástup fanfár,
ovace začínají.
V ovoci to zraje,
jako v symfonii.

Zraje to a zraje,
ve vínku ta fuga hraje.
Šestihlasá saň už nastupuje,
hlavou z bronzu,
sem tam pohupuje.

Plameny šlehají,
oheň šílí,
v notacích.

Jak bláznivé a souzvučné,
jsou ty nástroje vznešené.
Tam buben, tam klavír,
tam flétna zobcová.

Famózní, famózní,
tu odevšad zní.
Melodický náběh to byl,
který sladce i hořce,
ten nálev posolil.

Fantázio, fantázio,
ke konci se zpívalo.

Malá holčička,
dojetím kapku uronila,
kde slzička ulpěla,
v orchestru tulipánů,
tak, tak barvitých.

Do mámení do mámení,
mámivé to v strunce omámení,
vylétlo,
v písni labutí.
Autor Dejvis, 22.07.2020
Přečteno 166x
Tipy 10
Poslední tipující: Žluťák, mkinka, Emily Říhová, jenommarie, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji mnohokráte šerý

22.07.2020 18:29:47 | Dejvis

Vřelé díky milá dívko:)** Okrasný den zážitků

22.07.2020 18:27:26 | Dejvis

Silné jsou hudební zážitky, když hudba zní až k srdci..člověk se dojetí neubrání..a v dětských duších pěstovat cit pro hudbu, je zapotřebí.
Moc hezké *ST ;-) Pěkný den přeji

22.07.2020 15:51:39 | jenommarie

O sládnutí v tónech neposedné melodie pozemského orchestru. Líbí se mi a v prima vyústěným závěru.

22.07.2020 13:09:00 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí