Nokturno

Nokturno

Nokturno,
ta zpěvná melodie,
ta vášeň noci.
Jak plachá a nezkrotná je,
v blankytu moci.

Ve hvězdných branách,
otvírá se,
luční květ,
co usmívá se,
v akordech i vět.

La-lá, tra-lá,
ty fialko nachová.
La-la-lá,
levandulová.
La-la-la-lá,
ty rozverná.

K nocí v noci,
toulá se,
mocí loci,
čaruje.
Nebo,
že by mloci,
co kroutí se?!

Mozart lodí,
pluje pluje,
varhany,
nu, to jsou roje.
Roje boje,
pláčí,
za zemřelé,
i ve mši.

Nokturno hladí,
na hladině,
pod ní,
cosi lomí,
ta árie,
která utichne,
a nermoutí se.
Autor Dejvis, 27.07.2020
Přečteno 162x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

15.08.2020 10:52:20 | mkinka

Děkuji:)**

15.08.2020 11:44:07 | Dejvis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí