Rituál

Rituál

Anotace: Krátké zamyšlení při mém nedělním rituálu.

Refrén každého nedělního večera

vysílá k oblakům jejich malého bratříčka

s příchutí tabáku a sladkých tónů medu

Noc je beze hvězd

jen okna paneláků propichují tmu

a mlžný opar

který sestupuje tam někde

od úbočí hory

se mi vine skrze vous

A zadumán v dlouhém večeru

kdy jedno končí a nové se s ránem rodí

Chlad je mi bratrem a zima nevěsta cudná

střídavě v ústech se mísí

horko i mráz

Dál pozoruji tanec černě, modře, šedi

nad klenbou nebeskou

A mezi mraky těmi

si kreslím co zde bylo dřív

snad hradby a valy neprolomné

nebo jen pláň či pestrý sad

Tak naposledy o jazyk se otře

chomáček kouře

pak spláchnut vodou ohnivou

Je čas

Čas jít spát

A čekat na další nedělní večer

Autor Oxík, 30.08.2020
Přečteno 216x
Tipy 4
Poslední tipující: Donne, Isla, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Doutník a Jack Daniels, někde v přírodě pod širákem, bylo by fajn... :) líbí se mi

31.08.2020 09:03:00 | Isla

Díky :)

23.09.2020 12:37:28 | Oxík

Pročítám Tvé verše. Máš dobrý poetický vjem. Líbí se mi to.

31.08.2020 00:02:51 | šerý

Děkuji :)

23.09.2020 12:37:18 | Oxík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí