VZOREC

VZOREC

Anotace: Chceš slyšet konec, odviň začátek,

Je ticho, nafouknuté
bachor mizející prapor.
Kráčí tam a zpět, na
dohled vnitřních světů-

Uteč nebuď, ztrať se.
Odstraň co sem nepatří.
Vybouchl a vše v něm.
Rozlítilo se to, máš to všude
Na ksichtě, máš to vlasech.

Mrtvý živému napoví, odzbrojí.
Nalil si sklenku, poživačný vstup.
Alkohol, dám si pivo, šest sedm.
Utrhnu poslední chlup, nazvu vše
prvým jménem. Rozhodnu se
přijmout sebe, tebe ještě nezvu.

Cítím to už nejsem já, ale možná to
co bych chtěl být. Zábavný vtipný
vlastně takový normální, človíček.
Všechno jde vše je možné, jen dnes.
Zítra padne kosa na kámen, rozlámán.
Hodím kámen na tvůj ksicht. Zacpu si uši
nechci slyšet ten zvuk, lebky rozestoupení.

Utekl bych z toho těla, sevřen v kleštích.
Ustavičně umučený, namočený do zlé kyseliny.
Chci jen zemřít, nechci život volám smrt.
Jsem odvlečený skrze, zuby cirkulárky.
Otupělost nesmělá smělost, pruhy rychlosti.
Je toho tady dost, nějaká směs hnijící vesele.
Ne nesměji se uteču do říše, kde zpívat mohu.


Rozřezaný na malinké plátky, odezni a zmiz.
Jsem ubitý k smrti dnes i zítra, ministr strnulosti.
Odkapává ze mně, jistá síla vyprázdněný pohled
bez jiskrnosti. Skládám zkoušku, ne už ani nebude
lépe, ale aby aspoň bylo snesitelně. Vzepřu se a
pak padnu na hubu, jsem tu nevím otázka zní
koho zajímá to. Už brzy, chci být nebo nechci
nevím, jenom tuším, rozhodnost je hluchá tlupa.
Kdo je vítěz, nikdo, nezvítězil všichni prohrály.
Všichni padají na tu ztuhlou zem a sprostě mřou.
Jsem tam taky čekám až na mně přijde nutná řada.
Ležím tu bez známek života, ucouraný pohled poslední.


.

Autor triceps, 01.09.2020
Přečteno 168x
Tipy 1
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zrcadlo zrcadlo
řekni mi kdo je na světě "nejhn.."
Víš..trochu mě napadlo,
že to tvé zrcadlo..motto má toto:-).
Ale jistě i někdy
..trochu jsou ty lepší dny.
Je to sešup...šup :-D ;-).
Měj se a opatruj se.PÁ M.

01.09.2020 20:30:12 | jenommarie

Moje zrcadlo už to se mnou vzdalo, oběsilo se. Jinak, vtipný, hezký, milý. Děkuji

02.09.2020 23:46:16 | triceps

;) zrcadlo své ego má
není třeba brát jej vážně. Měj SE co nejlépe a nevzdávej se.;)

03.09.2020 08:23:15 | jenommarie

Asi nějak tak, zlé dny samy o sobě a ještě problémy. Každý má problémy, pro něj zcela ty největší.

02.09.2020 14:58:08 | triceps

Jj každý a ať se to dá hlavně zvládat;)

02.09.2020 16:06:30 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí