Ješua

Ješua

„Jste dobří lidé,“ Ješua praví
Ve farizejských nářcích,
„Co skutečné jest proroku?
Ano, Pontský Pilát tě zdraví,
Na trhu jsi jim o svých snářcích
Nalhával, pravda? Holomku!“
„Jsi dobrý člověk, tyrane,
Ač podpisem tvým synů mnoho hyne,
Dobro je v tobě schované,
Ač centuriona bič s kůží mojí splyne“
„Ty víš, že nestojíme smrti o tě,
Přec z dlaní poteče smrt na Golgotě“
„Piláte, muži dobrý, přijmi mé velkorysé díky,
I přestože mne ozdobí tvé oplakané dýky“

Autor Epitefon, 31.10.2020
Přečteno 175x
Tipy 1
Poslední tipující: ARNOKULT
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bez Lásky kříže nelze žít
u horizontů nevíry -
kde chybí svícen pro úsvit
světla jež září v krunýři.

(Lukáš 8.16)

31.10.2020 13:55:38 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí