Mé pocity

Mé pocity

Mé pocity, mé vize,
hlodají myšlenkou,
kde brouzdám brouzdalištěm,
kalných čirostí.

Ač vědel jsem,
že vědění hloubá,
pod hlubinou břemen,
řetězem žíjící.

Osudy kouskují,
v dostihách koňských,
kopytem tam,
klopýtajíc,
kladivem kovářským.

Ve spěchu vleků,
co plná polní,
úhozem neuhoní.

Tvrdý ořech ořechů,
nelouskne,
a okamžik zlomu,
nastává setinou,
po vteřinách vteřinou.

Mžiky před očima,
zrakem chabnou,
jak vrba schnutá,
co odvětvím neční,
v odlehlé větvi.

Poznamenáním je vyznáním,
příběhem odlitků,
odlevájíc bronz,
z mosazné saze,
která sází na frázi,
pod tiketem číselným.

Počítá i načítá,
ten koloběh míz,
jež majíc,
tu tečku,
čtečkou vyčtení.

Já prociťuji,
Vy a My,
to nitrožilní,
nitrem jitřící,
do vířivek vířící.

Nalezám v sobě,
oboustranně,
ty nálezy všestranné,
vypouklých skic,
kde naléhavě vylézám.

A zalezu v poryvech,
divotvorně meditačních,
zaklínadlem média..
Autor Dejvis, 09.11.2020
Přečteno 131x
Tipy 6
Poslední tipující: Ziny, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vřelé díky milí Šerý *) Jak to jde, tak i chutí povídá

09.11.2020 15:27:56 | Dejvis

Jako bys na slova a významy používal kulmu. Kudrníš a je to až experimentální i zajímavá práce* Prima.

09.11.2020 14:27:05 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí