Nebesa

Nebesa

Nebesa,
rájů nebeských,
z nebes vstal,

azurem kolébajíc,
kolébkou umračených mráčků,

plujících po kapkách,
kapičkami vod,
na rosách ustal.

Ledové krystalky,
krystalizují,

navlhlé vzdoušky,
plachtící dále, opodál,

dešťů rozevlátých,
a vlajkami plachetnic.

Vzedmouti se,
řasami kučer,

čechrající peřinami,
májů červánků,

do růžových oranžád.

Duhami zabarven,
stuhami svázán,

úlom oblouků,
obloukovitě mistrný,
kroužící,

po krajíčkách dešťů.


Nebesa nebes,
oblakem božství,
měkkosti vyobrazuj,

potoky mělce,
kruhem studnic,

a ptactva mraků,

zábleskem,
blesků, zahleděných.
Autor Dejvis, 16.11.2020
Přečteno 127x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Marcella, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To sem rád:* Děkuji

16.11.2020 16:11:04 | Dejvis

... krásně poetické ...
... moc se mi líbí ...

16.11.2020 15:44:28 | Marcella

A plouti do skonání:*) Díky díky..

16.11.2020 14:36:00 | Dejvis

krásnej plující obraz** /-radost-/ :-D* ST*

16.11.2020 14:33:02 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí