Bachova fuga

Bachova fuga

Bachova fuga houslově hrála,
v notacích,
cítěním kláves,
syntézou dimenzí,
hluboce, jímavě,
vábitých kantát,
hudebně svébytných.

Skladby chorální, říše nebes,
tokát varhaních,
povstalo,
fantastikem Preludia.

V tanci tančil rukopis Sonát,
stylem hry,
nástrojů virtuos mši,
Kyrie-Gloria.

Komplety klavírů,
rozezněly baroka pokroků,
úžasem zvonů,
pronikavě smyslným,
v jasech světců,
vyvěrající Polyfonie,
vytouženě hlasná,
trojzvukem duchovních souzvuků.


Nadpozemsky pokorné,
v ohybech písní,
soucitném,
vyvřelých oslav života světství,
nanebevzetí,
vystoupající,
ke stoupajícím temperám,
variací,
za východem pochodů,
kontrapunktem,
melodických.
Autor Dejvis, 19.11.2020
Přečteno 183x
Tipy 5
Poslední tipující: Xardas, Psavec, mkinka, Vivien
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naprostý nesmysl !

19.11.2020 14:23:39 | Lumír

Nikoliv! Nesmysl si nechte od cesty.

19.11.2020 14:34:25 | Dejvis

Začínám si hezky zvykat na tvůj ojedinělý rukopis Dejvisi.

19.11.2020 14:21:25 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí