ROZSVIŤ

ROZSVIŤ

Anotace: RD

Ples příšer, drhnu.
Tu krev rozplíženou.
Plastická hmota, čpí
jako nota, zvukomalebná.
Sním si sen hroty, propichován.
Zatčený přísný, nekompromisní.

Něco tu zní, někdo tu blouzní.
Souzvuk prchlivých trsů, podlitin.
Svítím světem, lidí již dávno ponížených.
Zvedá se opona, za ní svět imaginární.
Strhni si tu masku, spadl svět, uštknutý.
Něco si nesu, zdali to poznáš, vzpomeň si

Něco tu je nemá to tu býti, myšlenky sviní.
Poznám jeli to jen prchlivé nic, nebo smrtelné
odmítnutí žití, boj začíná. Pesimista jen smrt
vidí, optimista lidi bojujících o své místo na výsluní.
Zavírám oči rozevírám křídla a letím touhou, pomyslnou.
Hltám vzduch sním sen že by poslední, na vše jen sám.
Osamělý umýván v chaosu, drhnu počátek otáčím hlavu
kol kolem. Ďábel ve mne, neb jen, závit tak jen čum a záviď.

Autor triceps, 13.12.2020
Přečteno 184x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí