Marně hledám studny na poušti

Marně hledám studny na poušti

Anotace: Báseň o iluzi studny

Sbírka: Kříž a jablko

Marně hledám studny na poušti
sotva vítr písečnou dunu zvedne
marně hledám srnečku v houští
v noci při měsíčku, než zbledne

Zlato listů pod nohama chřestí
jako mince v koženém váčku
jež u sebe nosívám pro štěstí
a studni napít dá déšť z mráčku

Pod mraky slunce vytasilo meč
jakoby chtělo všechnu vodu mít
jakoby zlaté parsky šly na zteč
na poušti z kamenné studny pít
Autor Petr27, 15.01.2021
Přečteno 201x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Frr, Lioness, Psavec, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuji :)

16.01.2021 11:19:04 | Petr27

Moc se mi líbí, ST.

16.01.2021 00:43:08 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí