Naděje

Naděje

Naděje žije a přežívá,
bez ní by nebyl smysl,
a to je psáno,
v tříšti zrcátkových lagunách.


Černá labuť vystlá peřím odiv,
beznaděj flétnicky vzdává se mrakům,
kde balet roztančí louskáčkem klíčky,
a zazpívá rtěnkou,
na koutcích máslových rtů.


Nadějná žílo,

horo třetihor mamutí,

mízo pyramid,

proudíš větrem pramenů,
po větvících stomořádků víříš,
vírou smírných hrdliček,
a sil očistných mínótaurů.


Kdo byl a pobyl v jámě,
zaznamenal a poctil osvojené skřepoty,
s duchem svatých stínů.

Proboj se,
a ustojíš prahy výtoků,
kde naroste křídlo zlomených,
vykřiví své ztracené rohy,
dozraje k žalu dějiství,

kam čas sípe v pískách,
a ta někam dožijem,
v tom trvalém zahnízdění,
v tom zapředeném vývinu,

Námi obletujících ledňáčků,

třepotavého modrozdání,

nezmírající,

oné blýskavice,

oné nadějné...
Autor Dejvis, 10.03.2021
Přečteno 201x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Majda, Marten, Psavec, Vivien, Iva Husárková, Medved23
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky Vivi:*)

11.03.2021 11:09:11 | Dejvis

Pěkné obraty jsem v Naději zaznamenala, líbí se mi. Když naroste křídlo zlomených, beznaděj vzdává se ..

11.03.2021 10:51:28 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí