Výhlédnu růženínem

Výhlédnu růženínem

Na kousek papíru chci psát,

a vetkat převášnivé dojmy z okolí,
obeslat jej letícím tělesem,
rozechvívat v kaňce černobdělých hnát,
očichávat trápená slova květů,

kde užasle nevyhasíná dušička čárových kódů.


Píší, jak opilý,
přesto makadélky pošťuchuji blizoučké,
s příběhy lidských soudů,
a rožínajících sudiček.


Poplakávám nad kapajícím okapem,
téměř bez šance tonu,
rozmazávám puchýřky po tváři,
a nemyslím už na nic,

již ztraceno nabylo v podešvích blát.


Vytrhávám svou nesvou srdečnici,
avšak lotosu nachového chytám,
uždibuji,
a vyhrávám monotématicky po stvolech,
tónem vrhajících hvězdic neštěstí,

kde nespatříš světlo zátmí.


Růžek cáru mízí,
osten vyostřil kazem zrak,
to Polednice sklátila mne jas,
možná taky vaz,
u šibeničního štkaní.


Můro můrovitá,

vydýchávám pláště svých ran,
nepřestanu doufat,

ha, snílkem beznohým,
a vybásním divukrásné ohyzdy,

s kostí vymřelých kosmanů.


Modravý poklide,
vem si mé pokoje,

nechť ve snu vstanu,

a výhlédnu růženínem !!!
Autor Dejvis, 18.03.2021
Přečteno 209x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Barbuch S. D., sovaa, Iva Husárková, Psavec, Vivien, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano ano:*) Má léčivé účinky.. Každý kámen svých tajů:)

18.03.2021 19:02:48 | Dejvis

Ten růženín, dala jsem do dlaně nejbližšímu, když s ním na operační sál. Dopadlo to dobře :-)

18.03.2021 18:03:29 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí