Básnění zpěvu

Básnění zpěvu

Komu se zachtělo zpívat,
hej,
tak mi podej závlasí,
ať zapojíme touhy červených hroznů,
a rozprostřem pastviny,
že by to osleplo zářící slunéčko.

Po topolu datel leze,
k oblázkům oblohy stepuje Kentaur,
a kopřiva pálí jako čert,
ale poctivého to nepálí,
v tůních blýská šídla aktů,
zrcadlo blázní mezi kupce sena,
že tykadélka lesem básní,
a práší dříví začerstva.


Básnění zpěvu budí zamilované,
trumpetky vytrubují nektarinku,
co by nasládle klíčila,
a šťavnaté odtéká k romanci,
i podvodnímu lotosu s měchem,
kde napitost opije květenstvím,
do bludiček bloudivých repem,
až na samou písničku,

píši zarputile a louskám oříšky,
zazpívám ti z večera,
a pozhasínám lampióny,
aby Luna usmlouvala magický zvoneček.


ÓÓÓÓÓÓ,

ladičko básní,
navléknu ti malachit,
a upevním řetízkem z blankytu krepů,
předznamenáním přesliček,

přeslenitě větvěných,


v srdcích režijního orchestrionu.
Autor Dejvis, 02.08.2021
Přečteno 125x
Tipy 11
Poslední tipující: šerý, Frr, Vivien, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky mňaukyyy ;*)

02.08.2021 13:07:09 | Dejvis

Není zač. Mňau.

02.08.2021 13:22:52 | mkinka

Smekám. Perfektní.

02.08.2021 12:44:44 | mkinka

Vřelé díky bytůstko *) Jsem rád i vděčen.

02.08.2021 12:20:33 | Dejvis

óóóóó! tohle je prostě tak překrásný! díky ti...

02.08.2021 12:17:44 | Sonnador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí