TROJSKÝ KŮŇ

TROJSKÝ KŮŇ

Anotace: RD

Něčí vize
odhalená krize.
Sestupuji po
schodišti v tratolišti,
vanilky. Průtrž mračen
samoty, nabitý, ušknutý.

Sám odstrojený včas.
Čas tiká, do samoty.
Občas vzlyká, kamsi utíká.
Noci tesknou po temnu.
Hvězda spadlá, kdo ji tam
zas nandá.

Nemoci smrti pomoci.
Čekají, vždy se dočkají.
Ne ještě ne, stačí rok,
měsíc, či den. Odhalen
strůjce potměšilé hry.
Něco ti vezme nevrací zpět.
Slova vyrve ti z pusy.
Věc ti někde z úsměvem, uschová.

Neřekne kde jsi teď.
Zapouzdří tvůj den.
Ne neutečeš, jsi odsouzen.
K pomalému zániku slov.
Tamto, tenhle, tak zní tvůj svět.
Padáš na zem proč protože to
chtěl. Tamten, co vše tu řídí.
Pídí se nachází nové taje.
Kdože jsi nepoznám tvůj ksicht.
V zrcadle vidíš obličej, nepoznán.

 

Autor triceps, 05.08.2021
Přečteno 234x
Tipy 4
Poslední tipující: šerý, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... ne, neutečeš / jsi odsouzen k pomalému zániku slov. *

05.08.2021 21:29:20 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí