Dynastes

Dynastes

Když budeš mít slunce ve vlasech,
vdechneš ladný den,
mandalu čile rozdávej,
po třaskajících námluv,
po obloze střetů,
kde Dynastes pochoduje,
k puklině svých lordů.


Pálí, žhne i papělkuje,
koulelo se a koulí kraj,
zvonkohra se připletla k odlivům,
tak kudy si se protáhl mráčku,
kolika chmýří přibude potom,
to poví zbůhdárná průpověď,
že jsme zarytí mentoři,
v houfu slunečnic a těch zdejších,

kde v nádvoří zámku,
posečká milenec s ní,

on prozatím pije láskou,
od srdečných včeliček,

v medovicích i vinět,

nejsladší hořčičné vůně,
po religiózním ostychu,

vysvléknout knižně,

a přepojit blouznivá sexepíl.
Autor Dejvis, 08.08.2021
Přečteno 115x
Tipy 13
Poslední tipující: šerý, Psavec, kudlankaW, mkinka, Frr, paradoxy, kdotoví, klokotá
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky Jíťo *)

08.08.2021 11:23:56 | Dejvis

Je mi ctí. Je to opravdu krásně napsané.

08.08.2021 11:29:41 | mkinka

To je nádherné. Moc a moc se mi líbí.Moc se povedla tato báseň. Má úžasnou jiskru.

08.08.2021 09:58:50 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí