Indián a jeho sokol

Indián a jeho sokol

Kdesi v prériích zahřmělo,
to Indián Hnědý Medvěd,
medituje při měsíci srpu,
kde léčí ztracené amerikány.


Hujá, hujá, hujá,
přivolává sokola z moci povolaných,
tancuje v extázi svých prapředků,
vykuřuje pozdrav duchů z dimenzí,
nic ho netrápí,
proč by taky smělo,
je titánem jezerních peří,
je totemem vyšších snů,
nemluvě hloubí za neviditelné,
kde prší písek z kopí zenu.


On, jedinečný,
s čelenkou hadích lián,
živo i mrtvo,
mění se v cokoliv,
a ve zlé bytosti plivne v pokoji,
že se mu zdá o soudných nirván,
ve slunečním svícnu rozvalin,
kde stopa žela časem hříchů,
v tmavěohnivého kočáru,

hijé hijé,

vyje vlk samotář,

a úplněk se zříkává zkamenělé růže,

a zaříkává přežití luk,

jako ta aura,

ve stářích sáh.
Autor Dejvis, 09.08.2021
Přečteno 110x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky!;** Chce to ven

09.08.2021 12:53:04 | Dejvis

Ráda Tě čtu.

09.08.2021 13:30:07 | mkinka

Opět znamenité dílko. Jedinečné a krásné, Dejvisi.

09.08.2021 12:30:55 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí