Za oponou

Za oponou

Člověk stanul v bolestech,
aniž věděl o tom,
co zaklepe na duté stromy,
to dřevomorka záludná.

Zkoušky přezkoušky,
balvany hromadí se v pytlích,
kde na bedra padl vězeň,
v duších vidin osvícenství.

Otec i matka drží kov,
však to tak má být,
v bouřce se to kymácí,
pouto krve protíká.

Klasu se chytá jedlík,
čtvrtina schránky je fuč,
mizí dropky odnikud,
tak sakra postav se,
a možná to zelí ušlapeš.

Budeme čelit stojkám,
ve hlíněných osudech,
kde strniště ozdobí zvon,
že vous krakonošův zahřmí.


Zadarmo netípne ani cigareta,
rýč do žuly skřípne,

ouvajs svatá dobroto,
a ty makej v kroupách,
a odlehčí se kobylám,

kde dostavník přejede i rokli,
aspoň se zapotí,

a žert to v manéži nebude,


pravdu vyřkl,
ale kdo byl,

za oponou mystika...
Autor Dejvis, 14.08.2021
Přečteno 128x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, Isla, šerý, Psavec, paradoxy, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ju ju milá Jani;*)

14.08.2021 11:36:24 | Dejvis

No pane jo milý

14.08.2021 11:24:27 | paradoxy

Díky *

14.08.2021 10:44:19 | Dejvis

Rádo se stalo.

14.08.2021 21:57:19 | mkinka

Velmi silná báseň. Dobře podaná. Chválím a přeji klidný den. Jíťa

14.08.2021 09:39:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí