Robot vs Člověk

Robot vs Člověk

Anotace: (::

Moderní aféry technologií,
jsou umělinou figur,
kde přežvýkává kráva,
ten reklamní billboard,
pomatené v bludišti krys,
jak mozek bez vosku,
kde popichuje televizní kanál,
a honem honem,
musím to neuváženě vlastnit,
jinak se po mě pražádný neotočí.


Roboti plechových dálnic,
analyzují jisté články chování společenstev,
pošetile zaškobrtávají o rozum,
jak v té laciné tragikomedii,
v tom zásypu extragavancí,
tím nebezpečím možných terminátorů.


R
kdo nebo co,
žije to snad...?
Neovládne inteligenci diletanství...


Č
reálně touží tvořit,
od nepaměti se shledává s Kristem božím,
nebude hranou kvadratur,
ale ekvivalentem hermafrodita,
co vystýlá teplotu soucitem,
jimiž ctí hrdě pocty,
a nevzdá se mylných předpokladů,

krom strůjce nepokojné křivky,

co vykřivuje střed Universa,

a přetrvá lidskost,

dyť stroje jsou jen pouhou frází.
Autor Dejvis, 24.08.2021
Přečteno 174x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Frr, Isla, Psavec, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Samozřejmě i to je naděje. To je ku prospěchu

24.08.2021 14:42:33 | Dejvis

Já fandím těm budoucím nanorobotům, co vyhledají v těle rakovinu, zánět, atd, a spustí účinnou látku přímo na postiženou tkáň. Ovšem že nejsem naivní, abych si myslela, že léčba bude pro každého...

24.08.2021 14:28:30 | Isla

Díky. Snad to má význam pro existenci.

24.08.2021 11:38:19 | Dejvis

Má a opatruj se.

24.08.2021 11:42:18 | mkinka

Moc si hezky napsal, Davide. Tleskám. Myšlenky, propojení nehmotného, luxusní zamyšlení. Jíťa

24.08.2021 10:24:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí