Slávo skvět

Slávo skvět

Anotace: *)

Květino červánků růží,
přirůstáš vzhůru,

a zpíváš vodami tůní,
v melodickém náběhu,

s tóny zlata závojů,
jež savé očepí drží se,

nezoufej mi,
vlídným slovem jsi,

s úsměvem včelích sletů,
k uspěchaných let.


Květo
Květokvěte

zapiju si z okvětu slib,
z hrsti vyteče objetí,

a v záňadří si ustele,
leč bodláčí tak píchá,

však by mohl láskou znít,
a pod mračny zavonět,

k mému rozjímání,
za průvanu bezčasého vtělení.


Květoslavo
slávo skvět

vyrašíš kdykoliv,
ikdyby zeschlo,

žal dojmutím utone,

a prochází soumrakem,
v básni mlčení,

co zachvěje se krajina,

z úst vyhořelých zemí.
Autor Dejvis, 02.09.2021
Přečteno 155x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji pěkně milá *)

02.09.2021 20:25:42 | Dejvis

Rádo se stalo. Opatruj se. Jíťa

02.09.2021 20:28:19 | mkinka

Krásná báseň, milý Davide.

02.09.2021 20:07:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí