Hříchů sedmero

Hříchů sedmero

Anotace: *)*

Vidění,

kázat Evangelium,
zmrtvýchvstání Ježíšově,

spása duší poselstva,

břemena natěžkla,

děsy straší lidstvo,
nač trpět zevnitř,
hříchů sedmero,

pýcha ostnem píchá pád,

lakomství shrabuje nedostatky,

závist v nelibosti sabotáží méněcenna,

hněv pomstou zlomených,

smilstvo zahanbuje nevěrné,
a kazí zuby předsudku,

nestřídmost prožírá k prasknutí žaludky,

lenost kapituluje v sebe.


Nedokonalé jest žít,
víru v doufat a uvěřit,

popáleniny uhasit v božství,

za kaluží z bažin selžem,

zda li stezka taková,
jaká osvěží i smrt,

to není konec konců,

pomějem se,
a křídelnatá husice obletí světosvět,

k dlaním dobrosrdečna,
jakož k svatozářím nad námi.
Autor Dejvis, 06.09.2021
Přečteno 190x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Frr, šerý, Psavec, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky moc

06.09.2021 18:21:04 | Dejvis

Rádo se stalo. Krásný večer.

06.09.2021 18:32:33 | mkinka

Perfektní dílko. Milý Davide. Moc ráda jsem četla. Jíťa

06.09.2021 17:29:08 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí