V mém životě

V mém životě

Anotace: *)*()

Jak pláč i hrom souznívá,
v mém životě tóny dozní,

když zjeví se mág odnikud,
tak silná shůra padne na lem,
i povadne a vstane na Zem.


Co slyší tlukot Jiřiček,
z nichž po hladinách hladí,
a kam přelétne mžik v tichu,
o jakém se vyčte ze sna,
kdy zpozdívá se,
a s úplňkem je šerý svit,
v lampiónových průvodech zásnub.



Po nevyřčené sonátě toužíme,
a jak se ploužíme v kalužích,
co poráží rytmické zkratky,
zhuštěné jejich esenci,
za malebného krajinářství,
v osídlených divů návratů,
do pohoří s úhoři,
i s poselstvím kyklopů.



Kde jsi bílá smrt,

k smrtce a křičím žít,

visím, směji se za zády omítky,
sloupává mi kutikulu,
vím a stárnu,

tak nech mi toho blázínka,

je semnou i po mě,

a pokropí pokojné ohně,

k nejvyššímu času,

kde kápne vzpomínka,
na hvězdu z chvojí.
Autor Dejvis, 03.11.2021
Přečteno 220x
Tipy 12
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, Ucitelskej, Psavec, šerý, Friday, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díků dík Šeráčku..*

03.11.2021 13:57:21 | Dejvis

Nebloudím, ta se hodně povedla, Dejve*

03.11.2021 12:54:08 | šerý

Díky Mňamkyyy

03.11.2021 11:34:16 | Dejvis

Rádo se stalo.

03.11.2021 12:25:37 | mkinka

Hodně citlivá báseň. Hodně emocionální a to se mi líbí. Jen tak dál. Objímám.

03.11.2021 11:33:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí