Splynutí plynutého

Splynutí plynutého

Anotace: **

Jaké to slyším dozvuky,
v močálech kuňķá skřehotan,

za času klamstva i krás,
za titěrnosti mezi hlas.


Podnebí v duši,
to každičkému sluší,
když hnízdí v políbeních,
pochmýřeno za stříbropáskem,
a povzneseno v lásce ikeban.


Kam víří zmítající nevinnost,
k ukryté prokřehlosti dlaní,
i tam zpovídá mučedníka božství,
pro kterého svatý ztratí,
tu slzu v klas.


Ohluchnul jsem v nemoci,
a sevřelo mi v hrsti,
to listí vrhajíc zvonky,
kde si šustlo tlení,
a trumpetky vytroubily milujíc den.


Splynutí plynutého,
dysharmonie neuzraje v plod,

a opětovné snahy,

natočí se na východ,
jak klasik s pannou houpajíc,

za slunovratu dálných galaxií,
kde jsi vytouženým přáním.
Autor Dejvis, 10.11.2021
Přečteno 153x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, Sonador, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opět jsem si rád početl. Tvůj výborný standard*

10.11.2021 23:47:02 | šerý

Děkuji pěkně brachu **)

11.11.2021 04:16:22 | Dejvis

Ať se přááníí vyplníí :o)

10.11.2021 15:14:44 | Constantine

Ó díky :;)

10.11.2021 15:31:07 | Dejvis

Nádherné. Píseň nitra s obrovským srdcem.

10.11.2021 14:05:55 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí