Báseň

Báseň

Anotace: Co všechno se dá v básni úkryt?

Co všechno dá se ukrýt do veršů?
Je to bolest, láska, tajemství,
radost, smutek, vztek, dojetí,
pýcha, moudrost, pochopení.

Je to smích, pláč, život i smrt.
Pohádka života i krutá realita.
Básník je života šprt,
nebojácný snílek nebo zkrátka zvláštní človíček.

Co všechno se dá v básní ukrýt?
Třeba zpráva tišše volající,
třeba básníkův životní styl,
a třeba něco, co vůbec nedává smysl.

O tom je báseň, veršů verš.
O tom je život, pravda či lež.
O tom jsou dospělí i děti.
O to jsem já možná i ty.
Autor Iliean06, 02.12.2021
Přečteno 186x
Tipy 5
Poslední tipující: Imaginant, paradoxy, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hm, ano ano. Na to může přijít jen zlatý bludišťák nebo někdo, kdo se hodně hodně nudí:D

02.12.2021 20:31:23 | Iliean06

Ó, ano, skrýt se dá mnohé, ale kdo to má luštit, že? :o)

02.12.2021 19:00:00 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí