Dospělost

Dospělost

Anotace: Co je to vlastně dospělost?

Znamená to, že už si nemůžu hrát?
Místo toho mám povinnosti a nemám čas se smát?

Znamená to, že už nemůžu dělat co chci?
Znamená to, platit nájem a trávit život v práci?

Znamená to, založit si rodinu?
Věnovat dětem každou volnou vteřinu?

Znamená to přestat se bavit a brát vše vážně?
Poličku spravit a krotit vášně?

Znamená to vzpomínat na staré lásky,
zatímco se na čele objevují vrásky?

Znamená to výmluvy – tohle je pro mladé,
zatím co večer na televizi koukáme?

Když tohle píšu, přemýšlím nad světem,
chtěla bych na chvíli být zase dítětem.
Autor kika095, 11.12.2021
Přečteno 177x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Fialový metal, Dominik Plesr, Marten, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, no tak vyběhni ven jako dítě a hraj si .) třeba se tam potkáme ve více lidech .)

12.12.2021 20:17:57 | Constantine

Dobrá úvaha .
S jasným cílem .
Super čtení pro zamyšlení .
Povedla se .
Ať se dílo daří.
VMF

12.12.2021 15:04:03 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí