Pieseň

Pieseň

 

 

 

                       PIESEŇ 

 

 

 Ak novembrová clivá jeseň 

 doľahne na človeka, 

 nájdiže si peknú pieseň, 

 nech ušami ti preteká.

 

 Pospevujúc melódiu 

 sviežu, rezkú, chytľavú, 

 dobrý spevák na pódiu 

 lieči dušu boľavú.

 

 Obsahuje slová krásne, 

 rýmy, ktoré pohladia, 

 znalcovi je ihneď jasné, 

 poslucháčov naladia.

 

 Stvoriť pieseň umenie, 

 veľké množstvo úkonov, 

 inšpiráciou znamenie 

 zakončené poklonou.

 

 Keď sa textár vyberie 

 na prechádzku po lese, 

 pero sebou zoberie, 

 tvorí riadky v notese.

 

 Zaujímavé podnety 

 získal práve v prírode, 

 čardáše aj sonety 

 predstavuje porote.

 

 Uznanlivé slová chvály 

 na adresu textára, 

 spevákovi sa však máli, 

 o rozruch sa postará.

 

 Sám si pieseň upraví, 

 prispôsobí svojmu hlasu, 

 kolegom nič nevraví, 

 z paniky sa bledí trasú.

 

 Starý majster na klavíri 

 nezná nové pasáže, 

 zasekol sa, tak sa pýri, 

 spevákovi ukáže.

 

 Publikum však súhlasí 

 s novou verziou melódie, 

 moderátor vyhlási 

 tvorcu tejto paródie.

 

 Pesnička sa stáva hitom, 

 cennú trofej preberá, 

 hudobník aj textár pritom 

 navzájom sa doberá.

 

 Uznanlivé ovácie 

 na adresu autorov 

 spustia vlnu senzácie, 

 haldu nových výtvorov.

 

Autor Peter35, 17.12.2021
Přečteno 110x
Tipy 6
Poslední tipující: Vivien, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umění improvizace :-)

19.12.2021 09:10:27 | Vivien

Ďakujem veľmi pekne.

18.12.2021 11:40:11 | Peter35

Krásná písnička.

17.12.2021 10:53:58 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí