Vizionár

Vizionár

 

 

 

                        VIZIONÁR 

 

 

 Svet schopného vizionára 

 v kolobehu nestálom, 

 s myšlienkami akcionára 

 s ligotavým obalom.

 

 Ťahá esá z rukáva, 

 trikmi masy očarí, 

 verejnosť sa nazdáva, 

 len on spásu vyčarí.

 

 Uctievaný obchodník 

 s podozrivým tovarom, 

 pašujúci záškodník 

 s kriminálnym nešvárom.

 

 Núka svetu vzletné vízie 

 plné tajných podrazov, 

 spriatelené televízie 

 nevarujú pred skazou.

 

 Filantropom je vraj roky, 

 anjel z neba na Zemi, 

 hoc pochádza z kalnej stoky 

 na morálnom prízemí.

 

 Srdcervúce prejavy 

 hodné priamo štátnika, 

 novodobé objavy 

 značia pachuť vinníka.

 

 V prezidentskom paláci 

 uvoľnená stolička, 

 kandidát má na práci 

 získať miesto poslíčka.

 

 Vystúpenia v médiách 

 plné horkej pachuti, 

 v televíziách, rádiách 

 táranie mu zachutí.

 

 Podozrivé obchody 

 s tajomnými živlami, 

 žeby dielo náhody, 

 sprisahania s diablami?

 

 Veľké klamstvá za vízie 

 dlhé roky udáva, 

 nazhŕňané provízie 

 vyvoleným podáva.

 

 Vládcu dav však velebí, 

 vážne svinstvá prepáči, 

 so svätožiarou na nebi 

 Bohovi sa znepáči.

 

 Rozhodnutý zasiahnuť 

 do smutného prípadu, 

 potrestanie dosiahnuť 

 aplikáciou prepadu.

Autor Peter35, 04.03.2022
Přečteno 137x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, Marten, mkinka, Lighter
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí