V neznámu

V neznámu

Kde jsem se to ocitla?

Proč stojím ve středu neznáma,

v naprostém prázdnu,

na břehu moře, 

a nemohu dohlédnout na druhý břeh?

Trápím se,

tápu,

nevím,

co mám dělat...

V pohodlí na pohovce,

ale tak bezmocná,

sedám na kolo,

jdu na projížďku bez cíle. 

Vrátím se,

zasednu k večeři,

a jsem zpátky na začátku.

Prohlížím mapu ve své mysli,

pátrám v srdci, 

jeho kompas je tak nejasný,

chvíli ukazuje na jih,

pak na sever,

až se bojím, 

aby nezkolaboval. 

V hlavě chaos,

v srdci zvláštní chvění, 

jsem zmatená.

 

Vytáhuji žaluzie, 

pouštím dovnitř světlo, 

ať projasní mi myšlenky,

ukáže cestu,

najde správný směr. 

Protože vím, 

že sama to nezvládnu. 

 

Autor girasole, 17.04.2022
Přečteno 148x
Tipy 4
Poslední tipující: Friday, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí