KRYSA

KRYSA

Anotace: Lyrická báseň

umlčené stroje mávnutím úkosem

trnitá předpověď určená jen tobě

poplach posunků zní mi v uších

jo slyším hlasy uniknuté skrze rty

 

sny pomočené smrdí si do noci

svou bezmocí nakaženo tělo jest

chtělo by říci něco na obranu čeho si

upovídaná myšlenka trudně mlčí si

napěchována čím si možná rozpustí se brzy

slzy ucourané po tváři rejdí jako žraloci 

 

rtuťovité tělo pomačkané po době expirace

je to dané upovidané monology mrtvoly

tak už ji tu máme musí tu být nakažena bezmocí

ovace bouřlivé na tvou adresu poukázané

souhra náhod podobna pyramidě lstivých lží

pohled tvých očí je jen subjektivní amatérský film

 

usnul spí spánkem roztodivných bytostí

moc chtěla by toho moc dokonce snad i všechno

šedivá lůza nuzná organizace račího člověka

nač čeká že by snad na lenost jež se neleká

nehas prý co tě nepálí počkej si až tě zapálí 

 

Autor retarda, 30.04.2022
Přečteno 236x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nu, je to opravdové -
líbivost zde nemá místo.
A v tom je síla (nikoliv na sílu).

01.05.2022 20:29:59 | MonoGame

Na mě báseň bohužel vůbec nepůsobí dobře.
Obraty, které mi přijdou tvořené příliš na sílu.
Oprav si, prosím, chybu v první strofě: zní mI v uších.

01.05.2022 15:13:51 | ukrytá v máku

Fajn, chyba opravena. Ona to ani neměla v úmyslu, púsobit dobře.

01.05.2022 20:26:08 | retarda

Tak každému prostě nesednou "pomočené sny", aj.
A je to tak v pořádku :).

01.05.2022 22:17:27 | ukrytá v máku

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí