LORD

LORD

Anotace: Lyrická báseň

 

slova již unavena vypadají ti z úst 

luskl prsty náhle nic trapnost uvedena jest

jen ten zvuk rozezněl to pusté ticho

 

co se děje svět se dere na povrch

ochrnutý ve své mohutnosti křepčí z lítostí

ječí křičí volí slova ještě nezavedena

slovník otevři si řekni co se ti zlíbí

 

třip hvězd cítím ten prostor nikterak obejmutý

slitý dohromady na mohutný kopec rozvinutý

neslyším trávu růst jen ji cítím jak se líčí

chce se líbit dojem pozitivní pevně uchopit

 

zašedlý běh života náhle provrtán všedností

země plive do tvé tváře své fáze zadostiučinění

nesnáze poťouchle šmejdí z naivní tvrdohlavostí 

kolik lidí obyvykle i toliko snů převážně neuskutečněných

sedím tiše v mém břiše někdo blouzní 

na sebe hledím jak zde lemrovitě dřepím

 

v ruce má síto prosívá svůj trapný neživot

je tu nevlídno mrtvo jako v ústech nicoty

náhle slyším obyčejný lidský pokorný sten

odpočatá noc prosí chce zpět svou nevinnost

kal ve vodě žal v tobě jako v utěsněné nádobě

 

voda šplouchá je tak víceménně skromně krotká

zníš nevesele prachbídně žiješ zdali ještě čekáš deště

no tak co ťípni se  zdechni nebo jen si třeskutě zemři

v moři duší jen další položka označená položena usvědčena

najata pro tuhle obzvlášťě skormoucenou povinnost

 

 

 

 

Autor retarda, 02.05.2022
Přečteno 122x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí