NUTRIE

NUTRIE

Anotace: Lyrická báseň

 

nepoznána úzkost naivně umanutá 

sny prolhané ukotvené pod vodou

krok do prázdna jednolitá procházka

běžím v moři proleženin z bezvědomý

umořen poté do pochybné reality vnořen

 

krajíc chleba spadl umíněně na bok zjevně jemně

zrada ušpiněna do zpěněného hrdla dotvořena bídně 

ničím prý ona ani nepohrdla dál se jízlivě kurážně měla

pod ochranu křídel svých vzala stručnost bytí zde hle mře

již není za co se skrývat korouhev se musí hýbat

 

příštích chvil nandaných až po okraj bezostyšnosti

cítím příval emocí zírám obhlížím ten polomrtvý svět

zorné pole mé poseté hroudami rozpadajících se lidí

nic nemusí počkají až se rozpustí na nemohoucí nic

tryskající změť ututlaných zvěstí řvouc na memento

 

kdo tyto okolnosti tuší je zcela utkvěle umrtven

ráznou zbraní v pozadí vidím lidi na zem padat úkosem

zde v tento moment je už přítomnost rozkvetlá

nebo minulost ukrytá v balíčku budoucnosti

kde je ta hranice mezi realitou a snem ukrytým kdesi

tajné věci položené nastražené na tebe tak kurva kde jsi

nandej si na talíř hrůznost světa pojídej lze-li klidně 

posuň to sousto líně do útrob svých nedůtklivých 

nesahej na dno to je snadno k mání při vleku dějin ucouraných 

 

 

 

Autor retarda, 03.05.2022
Přečteno 166x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí