Labyrint

Labyrint

Anotace: Na cestě poznání.

Labyrintem životního vězení procházíme
a mrtvoly nám ukazují záludnosti cesty.

Obstojíš před sfingami co stráží,
odpovíš správně na jejich enigmy?

Jedině to, že se vydáš - ti odpoví.

Můžeš spočinout v krásné zátoce,
lovit ryby, mít ženu, děti...

Pak však nevyčítej osudu,
že jsi neposlechl
jeho volání a nebo naopak.

Život je výzva o prožitku..

Co zvolíš a čeho se vzdáš?

Pokud se lačně sápeš po vědění...

Pochopíš v určitých bodech omezenost,
osaháš hranice.

Buď tě zastaví,
nebo rozplyneš se

a prolneš se s nekonečnem.
Autor Lady L, 20.05.2022
Přečteno 323x
Tipy 14
Poslední tipující: danielsoft, CULIKATÁ, mkinka, Iva Husárková, vůně mraků, Fialový metal, Frr, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ahoj, zdravím. Dan

19.08.2022 23:58:36 | danielsoft

:)

21.05.2022 08:47:00 | vůně mraků

Život je tak složitým, jak si jej uděláš. Vždy je něco, za něco. Štěstí není žadna věda. Jen vůle k činům, třeba.
Líbí se mi takovej životní postoj. Prima báseň*

20.05.2022 21:49:28 | šerý

Děkuji

20.08.2022 00:00:04 | Lady L

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí