ANODA

ANODA

Anotace: Lyrická báseň

 

usnul jsem lpím spím

co tedy s tím ptal se stín

neodkladné noci v zápětích 

tichý smích našel si svůj cíl

ukován dle dietních instrukcí

 

slova opožděna do úst naložena

písmena ovdovělá slova by chtěla

zrnko pravdy jen krůček do záhady

cáry trčí klepou se a vztekle zurčí bručí

závist neumlčíš ta si jede postaví si tebe

 

sebeklam postavil se tam neočekávaný stan

oheň plápol dále i když nositel na zem spadl neuvadl

neukradnu záhadu vlečen navzdory niterným tokúm času

hledal spásu a našel jen krvelačnou všeobjímající krásu

 

utíkám po cestě se zajíkám kašlu a dusím se na ocasu

času

zimovřivá nálada proplétá se udolími s řekou se potýká

zas a stále

pravda kde je kdo má na ni potenci lež si zatím běží celkem

licoměrně svěží

briskní tempo složeno z částic lidí podmnožinou rodin množinou

nevzdělaných létavic 

 

 

 

 

Autor retarda, 05.06.2022
Přečteno 167x
Tipy 3
Poslední tipující: paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí