VŠE

VŠE

Anotace: Lyrická poezie

 

slýchávám sny nemotorně pravděpodobné

ustelu si tu uprostřed oka hmitu

zabřednu do ovesných vloček

vyndám bloček sepíšu poezii nu zcela zvláštně

bude plna záště slovy podbarvena mnohoznačně

 

uvidím zemi nepokrytě odkrytou

zamlží se mi brýle rychle a čile nu i ledabyle

ustřihni si vlas zbude mnoho jiných ledabylých

ostrov okolo jen moře na horizontu jen jedno slovo

 

jsem vážně zrozen nebo byl jsem tu ukrutně shozen

padám z výšek notorně jen letmě podezřelých

získávám noty podle nich hraji tuhle zapeklitou hru

mnu si oči na dělovou kouli kajícně naskočím

 

stál tu nicméně ve víru vášní neokázalých

zásaditý takový mrňavý hřebíček do rakví

někdy úžasný jindy zas jen slepenec bizarní

neblázni uprostřed roje koní naskoč trochu užasni

 

víš co tak vypadni vystrnaď všechny lži

zapeklitá otázka odpověď něčím nasáklá

už hoří plamenem nemilosrdně působívým

lechtivým zábavná moc tu všemi barvami září

 

utonulý dal by si buřta v láhvi

nejsem prázdný duše vyvanutá

prý odejmuta z důvodů prozaických

ukáplá slza obestírá tvář tak se někdy stav

 

lidský tvor výskok nedbalé evoluce

maso pro pokrytce prasečí pomeje

kdo je umeje a pak zoufale sežere 

začátek konce výstřel do vnitřního soudce

 

tělo pokryté larvami útok nebezpečného prozření

něco už tu není nové hlásí se ke snění

doteky poselství v umanutém manifestu

hledej cestu najdeš nanicovatou umouněnou fresku

tak stůj buď neb oči nastraž  nastav sluch cítíš vlny monotónní

zatni zub neprozraď tmu slast tu nemá schůdnou cestu 

 

Autor retarda, 07.07.2022
Přečteno 153x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí