PROCES

PROCES

Anotace: Lyrická poezie

 

oteklý svět hraje všemi barvami

dostal pěstí zrudnul je mu stydno

je tak trochu mimo zpívá stále jen útlé

fortissimo

 

je tu nějaké místo mluv ty alchimisto

zní tu melodie optimisto má tu místo to je jistě nejisto 

uschnul pot je mi zima kdo tu zpívá nebo zívá teskně

stala se neodpustitelná namyšlená zející těsná mýlka 

 

nastal čas otevřít ten chlast do sebe ho najebat

opičku z pralesa si do své chýše mozkomíšní intervenovat

po zádech mi zatím skáče jako malé nešikovné ptáče

 

někdy pláče jindy se jen tak automaticky směje něco tiše mele

kde je no myslím to co hledám a stále úpěnlivě nenacházím 

moc mi to schází tak se radši zatím po tom světě jen mstivě plazím

 

nu jako had nesyčím nehnu brvou brodíc se svou mrzutou nulou

možná se někdy i postavím a nějaké děje upozaděné zastavím

ucítím slunce na mé ruce sálá vnímá mne prudce vynucený svůdce

 

žízním v oceánu modliteb nadávám na ten prohnilý svět

nazývám ho citoslovci laudon himl hergot jemine hups 

kdy to všechno pomine neurčitost zabila zadusila usnula už

 

pak se slila v jedno veliké nebetyčné zostuzené veliké něco

je mi mdle padám do výšek jako neurčité zvíře nerozvité

kdo tu řve ječí někdo brečí šílenost prý ti svědčí tak ji zvětši

nezemři v mukách dám ti k rukám zbraň tak se té nicotě braň

zazněl výstřel podlitý hlesem podivným něco tu teče nepohnutě se to vleče

 

Autor retarda, 12.07.2022
Přečteno 115x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí