Nesmysl

Nesmysl

Je v mých básních slyšet rytmus?

Skrývám ho v nich, tak zjišťuji,

jestli o tom víš a nebo ne.

 

Zamykám ho na velký zámek,

jenž složitý má klíč,

umíš ho rozluštit?

 

Píše se v nich příběh,

který mnohý dobře zná, 

nesou tajemství, dávno řečená.

 

Nemusíš to zkoumat, ba ani číst,

časem na Tě narazí,

to jen, že o nich ráda mluvím.

 

Popisuji něco, čemu nerozumím,

nejspíš je to znát,

myslím, tedy málo vím.

 

Nebudu se bránit radám,

znáš-li o tom víc než já,

prosím povídej, inspiruji se.

 

Chodím takto světem,

poslouchám i trávu růst, 

však třeba jednou pochopím. 

 

Kterým směrem se točíme,

proč a co to znamená,

však do té chvíle, píšu nesmysly.

 

 

 

Autor girasole, 19.09.2022
Přečteno 139x
Tipy 10
Poslední tipující: Amarylka, mkinka, Marten, Fialový metal, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...v podstatě všechny básně jsou nesmysly...v kterých smysl hledáme...;-)ale píšeme a čteme je rádi...

20.09.2022 16:19:31 | Marten

za mě dobrý, je tam to, co tam být má .)

20.09.2022 14:11:37 | Constantine

Vtipná pointa - i bez rytmu (jenž by ale nebyl na škodu).

19.09.2022 23:40:31 | MonoGame

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí