Spor

Spor

 

 

 

                      SPOR 

 

 

 Svet dnes máta vážny spor 

 o budúcnosť planéty, 

 uchrániť náš zemský dvor, 

 eso vsadiť na méty.

 

 Veľké množstvo nadšencov

 volá nahlas po zmene, 

 nový prílev prišelcov 

 aktuálne na scéne.

 

 Sporia sa aj múdri vedci 

 ako pohnúť veci vpred, 

 ľudia vôbec nie sú svätci, 

 tvoria Zemi veľký vred.

 

 Chceme život moderný 

 s nadštandardným pohodlím, 

 ku skromnosti neverný, 

 vzdušný zámok vymodlím.

 

 Priam záplava odpadu 

 denne po nás ostáva, 

 len pozlátko západu 

 veľkou túžbou nastáva.

 

 Život na dlh dnešným vzorom, 

 okázalosť veľkým snom, 

 dovolenka až za morom, 

 nezmysel sa skrýva v tom.

 

 Nie je možné zároveň 

 Zem uchrániť plienením, 

 ľudia, sme si na roveň, 

 koniec s takým besnením.

 

 Múdre hlavy varujú 

 pred dôsledkami konania, 

 málo času darujú 

 na riešení hľadania.

 

 Zabezpečiť čistý vzduch,

 lesy plošným výrubom, 

 čudesný to veru kruh, 

 čo má človek za lubom ? 

 

 Na prehrievanie veľkých miest 

 viac zelene potreba, 

 stopnúť stavbu ďalších ciest, 

 tie nám k šťastiu netreba.

 

 Prestať mocných počúvať, 

 veď tí bez štipky škrupule, 

 odborníkom načúvať, 

 zapchať grázlom papule.

 

 Ak rod chceme zachovať, 

 nevyhnutnosť inak žiť, 

 dietky malé nachovať, 

 ak tu chceme spolu byť.

 

  

Autor Peter35, 01.10.2022
Přečteno 94x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem, mkinka, smutný to vývoj sveta.

03.10.2022 20:43:33 | Peter35

Aktuální a hodně oslovilo.

02.10.2022 13:59:24 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí