ŠPENÁT

ŠPENÁT

Anotace: Lyrická báseň

 

stojím trošku ve svém mozku

trčím tady v nauzee stroze nahý

bez nálady vidím cítím syčet hady

cvičí zde ten svůj znechucený povzdech

 

slyším sebe létat v oparu mlžného obalu

stojím zde je mi zle nuceně nepokrytě podle

padám na zem jako neumanutý kreativní blázen

hlava točící se v němém kolotoči tak to někdy skončí

 

nebo začíná někdo něco plnohodnotně předstírá

je ve mne díra už není zacelena pomalu tu umírá

ubíhá křepčí stále v křeči vypolstrovaných nudných řečí

klečím unikám zamykám vzdorovitě plynně zanikám

 

před osudem utíkám nohy na ramenou mám

rychlost jen předstírám ocitám se zase a stále tam

v tom svém velínu ve vodě uplynulích šedých stínů

vnímám svoji vinu neurčitou tajně krvý rudou podlitou

courou nemytou poslední slova ukovaná z pulzující bolesti 

 

Autor retarda, 06.10.2022
Přečteno 133x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí