Pravda

Pravda

Vztek a hněv jsou tvými přáteli 

Smutek a pláč tvůj denní chléb 

Černé myšlenky s tebou od počátku byly

Touha po moci tvůj jediný směr 

 

Jsi vzpurná jak polední slunce 

A odvážná jak letní žár 

Krásná jako štíhlé laně 

A bystrá jako orlí král 

 

Jsi ale cynická jak tvrdé skály 

A chladná jako bílý měsíc 

Otupělá jako ledové kusy 

A nemilosrdná jak měsíční svit 

 

Pláčeš namísto smíchu 

A spíš místo života

Máš raději tmu než světlo 

Noci raději než den

Autor Berenika1, 26.10.2022
Přečteno 166x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Protos1182, Psavec, šerý, Stanislav32
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nějak se v tom taky poznávám. Moc hezky napsané

27.10.2022 05:23:19 | Protos1182

Děkuji Vám :-)

27.10.2022 08:44:30 | Berenika1

"Ti" úplně postačí. :0)

31.10.2022 12:40:31 | Protos1182

:-)

31.10.2022 17:05:37 | Berenika1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí