Pero

Pero

Pero básníka je mocná zbraň,

před ním neuteče žádná laň,

dnes ale píše spíše klávesnice,

vydá písmen na tisíce.

 

Dříve, psávalo se brkem,

které do kalamáře se máčelo

a pak svižným tahem po papíře,

už se jenom  vláčelo.

 

Každý pták na svém těle peří má,

a jen tak je někomu nenechá.

 

Třeba husa či labuť,

prachový závoj přes sebe přehodí,

mému oku to lahodí,

nezmokne pak a ani se nezmáčí

a jen tak vesele lajdačí.

 

Autor Vladislav, 30.11.2022
Přečteno 77x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Kan, šerý, Psavec, Bufik, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

;-))

30.11.2022 10:26:31 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí