Po struně

Po struně

Anotace: )(*

Led a teplo zjeví se
na svém hřbetu pírek Lásky
poletujíc v básních souměstí
a tam za osudem plání
noří se bludišti srdčitá laně
jež touha ovonět je z růže květ
na stepujících rozcestí slovy
ty kraje rojích myslí vzaté

jak úhly křiklavé v dáli
kordem rtů i milovanosti

zachvěje se taky krev zralé již svobody
jen to k lesku oblak zněžní

a v něm Archanděl přetilou nitku zakreslí

mečem slzy a pravdy ryzí víně

to matky skyvé
ňadry v nářcích zahřmějí
sladce v útlocitné plynulosti

po struně z oceli přívětivé
to rezonance zšeří úplňkem k příměrům.
Autor Dejvis, 10.12.2022
Přečteno 85x
Tipy 18
Poslední tipující: zdenka, Frr, Iva Husárková, jenommarie, Stanislav32, Psavec, Fialový metal, Vivien, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nabrnkl jsi a já ladím*

10.12.2022 12:35:49 | šerý

Děkuji brachu;)

10.12.2022 12:51:11 | Dejvis

Pěkné

10.12.2022 11:37:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí