Na krev

Na krev

Anotace: )(

Ty tváře v dolíčkách piji
pod vděčnými koutky paprsků
co mi všeptají horké to chvíle
do kterých tě spájím
a setírám ti vlahé řasy purpury.


Rozmělním kousky na stotisíckrát
v jakých se my rozžhavíme
po decích neviditelna
ukládáme se do uhlíků mezi hvězd
odtud již už nepohasnem
stali se z nás věčna časových zkratek

líbáme ten kouř nakloněné clony
a tím jsme svázaní být

být tak řetězi sivými
vykovaném od chrabrého Héfaistose

ani pár volů nehne srdcem mosazí

ze srází jinačí
než li osten dá na krev
a vykrvácí z růže osmělé.
Autor Dejvis, 23.12.2022
Přečteno 120x
Tipy 15
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Iva Husárková, Psavec, Frr, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejsem krvelačný. Ale k ranám empaticky nejblíže, proč ne?

30.12.2022 17:26:37 | šerý

Díky šeráčku *

30.12.2022 17:39:12 | Dejvis

Líbí se mi tvůj styl.

24.12.2022 17:12:53 | Robin Marnolli

Děkuji, to sem rád.

24.12.2022 17:30:58 | Dejvis

Zdařilé. Pěkné.

23.12.2022 19:38:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí