úplněk

úplněk

Anotace: ...

 

foto: mapato

 

dnešní noc jak upíří křídla
tma děsivá na zem si sedla
hrůza vládne nad krajem
loukami i nad hájem

den noci musel ustoupit
sebevrazi zkoušejí se utopit
měsíc vysmívá se svojím jasem
oběšencům, co řvali bojácným hlasem

kulatý měsíc na setmělém nebi
z výšky jízlivě na mně se šklebí
"dej si pozor, dnes jsem v úplňku
najdi si k oběšení kvetoucí jablůňku"

"proč jsi tak krutý na lidi?"
"vidím co lidi nevidí"
"jsi tak krutý, měsíci"
"ne krutější než lidi, ti věřící..."

"máš ty snad právo vraždit
lidi mučit, jak v pekle je smažit?
jsi žalobce, soudce i kat
jak mají se lidi smát?"

"oni můžou se smát
až druhého vážně budou brát
pak jim budu svítit jasně
lidi budou se mít krásně"

"ovládám odliv, ovladám příliv
na stromech ovládám dozrání oliv
samé prospěšné věci
lidi ovladaj' pouze kecy"

 

Autor mapato, 02.01.2023
Přečteno 189x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Marten, mkinka, Fialový metal, šerý, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak mystické "nebeské Jing a Jang" slunce a měsíc. Tak jen to nějak vyvážit. Myslím, že ti dva si spolu rozumí. Každý si dělá jen to sví a přesně v stanovený čas chodí na šichty.
Prima Vláďo, že si píšeš*

02.01.2023 14:51:03 | šerý

...díky šerý, budu psát, to se ví, snad myšlenka se dostaví, co jedna, nejmíň dvě...a jsem v koncích, to mě štve...hezký večer šerý a dobrou, v

02.01.2023 18:57:54 | mapato

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí