údolí hladových duchů

údolí hladových duchů

co když tohle je údolí hladových duchů
v každém z ucpaných pruhů
prohání se jeden blázen v protisměru
taháš ho na sekeru
z bahnivé budoucnosti
zakouřenou autostrádou
uháníme vstříc stalkerům
vlkům sci-fi úplňků
globalitní lovestories
vyhnanstvi a atheismus
ohrožení z bratra dlaně
synovství se v klamu halí
všichni chtějí aby druzí dali
teď jen bolest zachrání nás
v bolesti přec medituješ
tak přijmi nový světa řád
s hadem se slaď a představ hada matce
pochopíš to celé krátce
načež s dcerou rozkvete jich dluh
proskočíš pak lůnem do říše polobohů
v nirváně se ukájíš, že není lidí
zapomínáš přitom sobě posvítit
rozkrojit své obé dlaně
darovat se vroucné maně
mámě maně mámě maně
vzdávej díky pača mámě
sokoli až za obzor se zhroutí
tíhou bohyň rodících je ve světlech
život proutím kroutí
dokud se karmě zuby neobrousí
ve snech hrajeme vyveďte ho z kola ven
nevídíce, že je to sen
jež režírujem
když zrovna nerejžujem
vyplivni své zlato z oka
spatříš duhovky jež kolem potkáš
zařvi zařvi zařvi ! díky !
celému co provádí tě těmi oka-mžiky

mžiky mžiky díky
vidím tvoje díky
vzdávaje je tobě
sobě pokrm přináším
daruj boha bohu
om-mani-padme-hum
hum-bum-bohu-bum
Autor khalim lamshi, 24.02.2023
Přečteno 119x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, paradoxy, mkinka, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi - svagatam yúvam**ST*

26.02.2023 00:26:54 | Frr

děkuji :) avšak nemohu se dopátrat překladu "svagatam yúvam", poradíte?

26.02.2023 00:36:15 | khalim lamshi

subham astu sarvadžagatam :) karma přestává existovat :)

24.02.2023 07:24:30 | paradoxy

Poetickým slovem pádem. Máš tam ale pozoruhodné obraty*

24.02.2023 00:54:09 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí