Ó ta jara

Ó ta jara

Anotace: *)()*

Slepá láska to nebyla
byla tou škádlící
mezi pastvinami vybarvených luk

byla tak
ani nemám slov a sil

umlčel jsem sivé oblohy
bez jediného hvězdopravce
co by tam vplaval oslavně
a vypustil důvěrné obrysy
mořských nanoslzách.



Nyní vnímám vážnou hudbu
a moc toho nenaspím

medituji nad tím kopcem hor ametystu
k výšinám vidím bělostná prázdna
nachových prašivin mlh
jak se pohupují splašeně s hřebeny
a vyzdobují andělské chvalozpěvy

tak mi je bez ní
bez mé přístavní holubice

jdu raději popodál
za svým odlitým kamenem křišťálu
abych zkameněl nadobro tvrdostí
a zakořenil vševelkou oddanost
k paprskům nitra.



Míníš úzká žílo
se pro jednou vynořit za mě
a započnu v příštím životě
cestu rozlehlých vůní

jenž spřeží až na ocel ozvěn krásy

nechť duše tvá

si zpívá jaro vleť

příroda se nazpět rozpíná
ó ta jara bujará

nám starobyle rezonují
lesky vážek
jen si ten den

leť !
Autor Dejvis, 08.03.2023
Přečteno 102x
Tipy 19
Poslední tipující: Stanislav32, Iva Husárková, Sonador, Bufik, zdenka, Vivien, Fialový metal, Psavec, mkinka, Frr, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úžasný! ...už mi ty tvé chyběly*

09.03.2023 11:53:05 | Sonador

Díky milá Son:) Objetích

09.03.2023 12:07:58 | Dejvis

Parádně v tobě už předjaří rozehrává vzpomínky a touhy milostných her. Od jihu až tam... na sever*
(Krásný střih slov, stehuješ do významů.)

08.03.2023 13:07:40 | šerý

Díky brachu moc, už se to blíží v padáčku vánku, už už to začne hašteřit:) Měj pestrobarevný den! *

08.03.2023 13:11:43 | Dejvis

Ráda jsem četla tvůj křišťálový a laskavý svět.

08.03.2023 12:47:47 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí