Bytost

Bytost

Hledáš to, co důležité je - avšak uložené kde?

Co do času ti tak nevyzní, potřeba by to bylo hned.

A pár lidí, co mají hodnotu jinou, než jen za pár hemz,

zprvu souvislost nepoznáš. Chceš to hned.

 

A co když necháš to jen chvíli být?

Jen na chvíli mohl by jsi mít ten svůj klid. 

 

V duši své, i v duších jiných, v nekonečnu vědomí mohl by ses objevit.

 

Stačí odpustit, na jinou věc se navázat,

a nekonečně přátelskou bytostí se stát.

Autor JohnTanner, 16.03.2023
Přečteno 113x
Tipy 5
Poslední tipující: Alala, Stanislav32, mkinka, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zamyšlení pěkné,je tam i odpuštění,co k životu patří.

05.12.2023 21:28:52 | mkinka

...a stát se andělem, to známe...ale svět je pěkným peklem, tak to tady máme....ps: jinak zajímavá úvaha.

16.03.2023 16:17:46 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí