Lila sfér

Lila sfér

Anotace: ()()

Hlase vícejasný oceánů
třepotáš vzruchy racků
lovící zrcadla útesů
zněžností hladin
vířící údery oslnění
jež kormidluje námořníkům naději
že by byli nalezení
záblesky očité síle božské
spásy to přežít.


Kdož ví
vzkvétat veselí
hladu přebývá
osud jim zpění snad
panny mořských perel
jejž je vyprovodí do ztracena
tak sladce po šíjí bázní.


Hlubinami se oni potácí
věčností přeludů heraldik
hrdé pokoření přechází teprv
svitem vichru uchopení
a k vichřici to vzdává za mír umdlený
v ústrání podzimu čaromocí
a lét cudných smyslností

se vybouřit z ostrova prokletí

až v růžích steskne
lila sfér

zmořenými mořemi.
Autor Dejvis, 07.05.2023
Přečteno 79x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Psavec, Iva Husárková, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na moři i v jeho hlubinách. A jen vlny klevetivé s Alkami zní. Jak jitřní báseň i noční, poslední*
Bezva zámoří*

07.05.2023 15:46:25 | šerý

Tak tak brachu *) Snad ta hlubina se odemče:

07.05.2023 18:18:41 | Dejvis

Pěkné, propracované a atmosféra velmi poutavá.zajimaji mě i prvky moře.cisty odlesk krásné mořské hladiny, včetně přílivů i odlivů.

07.05.2023 10:03:14 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí